Aké sú faktory ovplyvňujúce objem vzduchu axiálneho ventilátora?

2021-04-02

Axiálny ventilátor so 180 stupňovým výstupom vzduchu, lineárnym vstupným vzduchom, relatívne jednoduchým mechanizmom, stabilným a spoľahlivým, nízkou spotrebou energie, rýchlym odvodom tepla, veľa zákazníkov pri výbere najskôr zváži produkt s výkonom odvodom tepla a dúfajú, že objem vzduchu je veľký a odvod tepla je rýchly. Aké sú teda faktory, ktoré ovplyvňujú objem vzduchu axiálneho ventilátora?


Čím väčší je objem vzduchu axiálneho ventilátora, tým väčšia je absorpcia tepla studeného vzduchu a čím viac tepla sa dá odviesť, keď sa prenáša prúdenie vzduchu, tým zreteľnejší je efekt rozptylu tepla, ale tým väčší je objem vzduchu, čím nižší je tlak vetra, tým je vzdialenosť fúkania menšia, ovplyvňuje to tiež účinok rozptylu tepla. Hlavné faktory ovplyvňujúce axiálny ventilátor sú určené rýchlosťou, počtom lopatiek, spotrebou energie, tlakom vetra, uhlom sklonu, výškou a priemerom.


Keď je konštrukcia ventilátora s axiálnym prietokom pevná, otáčky sa menia synchrónne so zmenou pracovného napätia. Otáčky ventilátora s axiálnym prietokom je možné merať interným signálom otáčok alebo externe. Pri výbere, ak je objem vzduchu takmer rovnaký, môžete zvoliť nízku rýchlosť. Trochu bude hluk relatívne malý.

  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy